A könyveléssel kapcsolatban sok mindenki rendelkezik különböző információkkal, amelyek között vannak olyanok, amik nem igazán fedik a valóságot. Gyakran emiatt a félreértett vagy homályos információk miatt kerülnek kellemetlen helyzetbe az emberek, ha könyvelőhöz fordulnak. Most itt a lehetőség, hogy a legfontosabb tudnivalókról tájékozódjon, ennek köszönhetően pedig sokkal tisztább képet kaphat a cégek működéséhez nélkülözhetetlen szolgáltatásról.

Ahhoz, hogy tisztább kép alakuljon ki a könyvelésről, az első és legfontosabb, hogy ismerje a pontos fogalmát. A könyvelés nem más, mint a múltban történt gazdasági tevékenységek rögzítése. Ehhez a könyvelőnek szüksége van a cég bizonylataira, számláira, amiket olyan rendszerbe rögzít, amiből könnyedén elkészíthetők a bevallások. Ezen kívül a szakember gondoskodik az éves beszámolók elkészítéséről és benyújtásáról, továbbá tájékoztatja a vállalkozás vezetését a pénzügyi kötelezettségekről.

Mivel többféle vállalkozásforma létezik, a könyvelés is ennek megfelelően történhet. Gazdálkodó vállalkozások könyvelése például a kettős könyvelés szabályai szerint történik, például a kft.-ké és a bt.-ké. Az egyéni vállalkozóknak pedig kötelező a bevételi nyilvántartás vezetése. A könyveléssel foglalkozó szakembernek nem tartozik a feladatai közé a cég üzleti partnereivel való kapcsolattartás, emellett a vállalkozás stratégiai tervezésében, annak napi működésében sem kell kötelezően jelen lennie.

Ahhoz, hogy a könyveléssel kapcsolatban minden rendben legyen, nagyon fontos, hogy a cégvezető minden, a munkához szükséges dokumentumot átadjon a szakembernek. A hiányzó bizonylatok, számlák nem csupán a könyvelő munkáját nehezítik, hanem komoly büntetéseket is megkockáztat így a vállalkozó.

Ha nem talált a könyveléshez megfelelő szakembert, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár! Csapatunk a maximumot nyújtja, garantáljuk, hogy elégedett lesz szolgáltatásainkkal. Amennyiben kérdései lennének, vagy ránk bízná a könyvelést, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!