Sajnos sok cégvezető gondolja úgy, hogy a bérszámfejtést akár ő is meg tudja csinálni, és ez a terület nem igényel szaktudást. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb esetben igenis megéri kiszervezni a bérszámfejtést, és egy szakértő csapatra bízni ezt a tevékenységet. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy miért!

Minden cégvezető, akinek van legalább egy alkalmazott dolgozója, tudja, hogy hazánkban rengeteg szabály vonatkozik a bérszámfejtésre. Számtalan adókedvezmény is igénybe vehető, azonban ezekről sokan nem is tudnak, ezért el is mulasztják igénybe venni őket. Ezzel hosszú távon jelentős összegtől esnek el, illetve a munkavállalóknak is származhat belőle hátrányuk. A vonatkozó törvények gyorsan változnak, ezért annak, aki a bérszámfejtéssel foglalkozik, ezeket napi szinten érdemes nyomon követnie. Sajnos, ha egy-két szabály módosulásáról nem tud, és emiatt hibát követ el, az akár komoly pénzbírságot is vonhat maga után.  Az olyan cégeknél, ahol a munkaidő nem fix, hanem változó vagy többműszakos a munkarend, a bérszámfejtés fokozott figyelmet igényel. Ilyenkor a dolgozók bére is változik a ledolgozott idő és az esetleges műszakpótlékok miatt, és az ezekben való tévedés komoly feszültséget generál a cég és a munkavállalók között. A nagy dolgozói létszámmal rendelkező vállalatoknál szinte mindig akadnak plusz feladatok is a bérszámfejtésben. Van, aki szabadságon van, mások pedig továbbképzésre, táppénzre mennek. A bérszámfejtést az adóhatóság munkatársai szorgalmasan ellenőrzik, ezért érdemes olyan cégre bízni, ami nagy tapasztalattal és szakmai tudással rendelkezik és mindig naprakész a szabályok változásával kapcsolatban is. Így biztos lehet abban is, hogy minden elkészül a határidőre, a fizetések nem csúsznak majd és nem kell félnie bírságoktól sem.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szakértőkre bízná a bérszámfejtést! Ha szolgáltatásunkkal kapcsolatos további kérdése lenne, a megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen állunk rendelkezésére!