A könyvelés minden vállalkozás fenntartásának alapvető feltétele. A számokhoz értő szakembert többféleképpen is foglalkoztathat egy cég. Fel tud venni egy saját könyvelőt vagy pedig erre szakosodott könyvelő iroda szolgáltatásait veszi igénybe. A könyvelő iroda által a rendelkezésére bocsátott szakemberek segítsége és a szolgáltatások megbeszélés alapján akár a helyszínen is igénybe vehetőek. A helyszíni könyvelés tehát kihelyezett könyvelő közreműködésével történik. Miért érdemes fontolóra venni a helyszíni könyvelés lehetőségét és emellett dönteni?

helyszíni könyvelés alapvető előnye a nevében is benne van, tehát a megbízott szakember a helyszínen a megbízó rendelkezésére áll. Ez kézenfekvő megoldás, amivel sok időt és szervezést meg lehet spórolni. Gondoljon csak bele, hogy nem kell állandóan a könyvelő irodával egyeztetni újabb időpontokat, találkozókra sietni, helyet szorítani az ezzel kapcsolatos teendőknek a napi rendben. A szakember rugalmasan rendelkezésre tud állni, könnyebben lehet vele tervezni és ott van, bármilyen ügyben is van szükség a segítségére. A cégnek nem kell egy állandó kollégát felvenni és szerződtetni, mert az hosszú távon nem éri meg, mégis ki lehet használni egy huzamosabb ideig jelen lévő szakember kompetenciáit. Természetesen a szakember kiválasztásához a megbízónak joga van, hiszen ő alkalmazza, még ha projekt alapon is.

A helyszíni könyvelés további előnye, hogy a könyvelővel történő kommunikáció is lerövidül, illetve egyszerűbbé válik. A cég könyveléssel kapcsolatos iratai házon belül maradnak, nem kerülnek idegen kezekbe és nem is kell a továbbításukkal foglalkozni. Mivel a könyvelő a helyszínen van, sokkal gyorsabban és gördükényebben halad a munka. A megbízó nem foglalkoztatja a könyvelőt saját alkalmazottjaként, mégis a rendelkezésére áll helyben és spórolni tud a költségeken. A munkaeszközök és egyéb költségek biztosítása is az iroda dolga.

helyszíni könyvelést bármikor igénybe veheti, rendelkezésére állunk! Ha érdeklődik a helyszíni könyvelés szolgáltatás iránt, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, szívesen segítünk!