Ma már nem csupán hagyományos könyvelési szolgáltatást lehet igénybe venni, ha profi szakember segítségére van szüksége valakinek a számokhoz. A hagyományos módon végzett könyvelés mellett az on-line könyvelést is lehet választani.

Mit értünk pontosan on-line könyvelésen és mikor érdemes ezt a módszert választani? Az on-line könyvelés tulajdonképpen a digitális könyvelés menetét takarja, amikor az ügyintézés, a könyvelés maga is online intéződik.

Minden információ és adat az interneten keresztül jut el a megbízott könyvelő irodához, ami a kapott adatokat feltölti a saját rendszerébe és ott dolgozik velük, elvégzi a szükséges számításokat. Ennek a módszernek az egyik legnyilvánvalóbb előnye az, hogy a kommunikáció folyamatos. Az on-line könyveléshez nem kellenek időpont egyeztetések és személyes találkozók. Az ügyfél és a könyvelő iroda is bármikor tud üzenetet küldeni, adatot továbbítani, így az ügyintézés gördülékenyebb és hatékonyabb, mint bármikor.

Az ügyfél sokkal jobban be tudja osztani az idejét, hiszen ennyivel is kevesebb találkozót kell beütemeznie, egyéb ügyekre több ideje marad a naptárában és a menetrendjében. A találkozók hiánya nem jelent nagyobb kockázatot, éppen ellenkezőleg. Az on-line könyvelés sokkal ellenőrizhetőbb és jobban elérhető. Gyakorlatilag állandóan és akármikor kapcsolatba lehet lépni a másik féllel, így rugalmasabb az egész.

Az on-line könyvelésben kevesebb az adminisztráció, bárhonnan elérhető, csak internet kell hozzá, kevesebb a papír felhasználása is. A modern rendszereknek köszönhetően az ügyfeleknek nem kell attól tartaniuk, hogy elvesznek az adataik vagy belekontárkodnak azokba, mert biztonságosan el vannak mentve. Az on-line könyvelésnek hála, minden naprakész, elérhető és mindig a rendelkezésre áll. Nincs késlekedés, mert a rendszer értesít.

Amennyiben Ön is szeretne korszerűbb ügyintézést, tudjon meg mindent az on-line könyvelésről és annak lehetőségeiről! A honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén kapcsolatba tud lépni a könyvelő irodánkkal.