Az üzleti terv készítés a vállalkozás fejlesztésének az egyik feltétele. A terv összeállítását bízza a feladatban tapasztalt szakemberekre!

Az üzleti terv készítésnek több célja is lehet, a cég fejlesztése mellett a befektetők meggyőzése, hitel megszerzése vagy éppen a cégalapítás előtt a partnerek tájékoztatása. A tervből kiderül, hogy a vállalkozásnak milyen esélyei vannak, egy ötlet megvalósítása milyen sikereket tud majd elérni. Az üzleti terv szólhat rövid távra, de ugyanúgy hosszú távú célokhoz is készíthetik.

Az üzleti terv készítés alapvető kérdése tehát a cél, amihez a tervet készítik, az időtartam, amire a terv szól. Ezen kívül még további részleteket is tisztázni kell, amik az üzleti terv készítés alapját képezik. Tudni kell, hogy pontosan milyen termékre, illetve szolgáltatásra vonatkozik az üzleti terv készítés, ez milyen piacot vesz célba és ez a gyakorlatban hogyan válik majd profittá, mennyire lesz sikeres a vállalkozás működése.

Az üzleti terv készítésnek tehát mindent eldöntő szerepe van egy vállalkozás céljaira és hosszú távú jövőjére nézve is. A tervnek megalapozottnak, részletesen kidolgozottnak kell lennie, ami a stratégia lényegét adja majd. Az üzleti terv készítésben lépésről lépésre vázolják fel azt a folyamatot, ami elvezet a sikeres megvalósításhoz. Egy üzleti terv terjedelme lehet akár egy oldal, de lehet száz oldalas is a dokumentum. A formája egyére szabható, nincsenek szigorú megkötések, de általában szerepelnie kell benne a következőknek: vezetői összefoglaló, vállalkozás bemutatása, iparági helyzet, szervezeti felépítés, működési, marketing és pénzügyi terv, végül pedig a mellékletek.

A könyvelőirodánk szolgáltatásait minden cégtulajdonosnak a figyelmébe ajánljuk, aki a tudatos tervezéshez szeretne igénybe venni szakmai segítséget. Ne bízza a véletlenre a cége sikereit, hanem kezdje az alapoknál, vegyen alapul egy jól kidolgozott stratégiát! Az üzleti terv készítésben kérje a segítségünket, rendelje meg az erre vonatkozó szolgáltatásunkat! Minden, szükséges információt megadunk az érdeklődőknek, ha kapcsolatba lépnek velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén!